8767298_w640_h640_p6010008

Прочищення каналізації приватного будинку

Людина, яка стикається з веденням власного господарства, тим більше в заміському будинку, раніше чи пізніше приходить до висновку, що клопоти з ведення цього господарства ніколи не закінчуються. Існує цілий ряд дій, які просто необхідні для нормального функціонування всіх систем.

Однією з таких господарських систем є система каналізації, а прочищення каналізації – це одне з тих періодичних дій, які слід проводити для власного комфорту і безпеки.

Справа в тому, що засмічення каналізаційних труб, які відповідають за транспортування стоків, практично неминуче. З часом навіть при правильній експлуатації на їх стінках осідають жири, органічні та неорганічні відходи, які заповнюють вільний простір у трубі. Такі відкладення зменшують ефективний переріз трубопроводу і знижують його пропускну здатність. Усунення засмічень внутрішньої каналізації, прочистка труб зовнішньої каналізації, а в заміських будинках ще й вивезення опадів з септика – все це входить в поняття прочищення каналізації.

Існує кілька способів прочищення каналізації:

  • механічний
  • гідродинамічний
  • хімічний
  • термічний

Спробуємо коротко розповісти про ці способи прочищення каналізації, їх технології, переваги і недоліки. Механічна прочищення каналізації проводиться за рахунок механічного руйнування відкладень будь-якої твердості в трубах діаметром 20-600 мм при невеликій довжині труби. При механічній прочищення каналізації використовується кручений сталевий трос з насадкою або металевий йорж. Насадка або йорж наводяться за рахунок обертальних рухів дроблять і видаляють сміття. Додатково також застосовується подача невеликої кількості води для промивання труб. Цим способом можна скористатися для видалення коренів і гілок, ганчірок, каменів, залишків будівельних матеріалів, жирових, мулових відкладень та ін.

Гідродинамічна прочищення каналізації особливо ефективна для видалення засмічень. Ця технологія виникла в 1950-х роках і спочатку застосовувалась як додаткова разом з механічною прочищенням. Сьогодні це самостійний і навіть самий застосовуваний спосіб для труб діаметром 50 і більше міліметрів. Суть такої прочищення полягає в промиванні труби струменем води під тиском близько 150 (максимально – 300) атмосфер. Якість гідродинамічної прочищення каналізації залежить від виду застосовуваних насадок, які вибирають залежно від ступеня забруднення і діаметра труби. Цей спосіб придатний для всіх типів забруднення і не порушує герметичність стиків трубопроводу.